Μπαίνω στην μηχανή του χρόνου και άρτι αφιχθείσα στην εποχή της όμορφης εφηβείας μου, έχω στ’ αυτιά μου ζωντανή την φωνή της μητέρας να προειδοποιεί για ό,τι πιθανότατα θα μου ρίξει κάποιος άγνωστος στο ποτό μου σε έξοδο για την οποία καλλωπίζομαι. Μερικά χρόνια αργότερα, προσπαθεί [προοδευτικότατα, οφείλω να ομολογήσω] να εισάγει στο λεξικό μου την έννοια της προστατευμένης και ασφαλούς ερωτικής συνεύρεσης για την αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία μου συνεπειών. Δύο μεγάλα ζητήματα του καιρού εκείνου…
Ναρκωτικά και.... AIDS. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων των γονέων και θεωρούνταν το Α και το Ω στους κανόνες του συμβουλευτικού μητρικού ή πατρικού μανιφέστου! Χρόνια αργότερα και έχοντας προσθέσει μια δεκαετία στο μονοπάτι που βαδίζω εκ της γεννήσεώς μου, βρίσκεται στα χέρια μου ένα δημοσίευμα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» από παλαιότερο φύλλο της με αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Καταναλωτών που αναφέρει ότι σε 20 χρόνια θα χάνουμε περισσότερα σημερινά παιδιά από τις συνέπειες της κακής διατροφής παρά από τα ναρκωτικά και το AIDS…
Αντιλαμβάνεστε το σοκ που υπέστην. Αν οι έρευνες λένε ότι κινδυνεύουμε από κάτι τόσο απαραίτητο όπως είναι η τροφή, φανταστείτε σε τι κακής ποιότητας επίπεδο έχουν φτάσει ορισμένοι αυτή την τροφή! Το χειρότερο δε είναι ότι δεν έχουμε επιλογή! Μιλούμε για αγαθά πρώτης ανάγκης! Πώς να τα αποφύγουμε
Αγαπητοί αγρότες-κρεοπώλεις κ.λπ, θα ήθελα πολύ να ακούσω το σχόλιό σας για αυτό το δημοσίευμα. Μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε σ’ εμένα. Μιλήστε απ’ ευθείας στις μητέρες που επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα της λίστας με τα «πρόσεχε παιδί μου τα εξής…» και τοποθετούν πιο πάνω και απ’ τα ναρκωτικά, απλά τρόφιμα που υπάρχουν στο μεσημβρινό τους τραπέζι!
Μα είναι δυνατόν να φοβόμαστε για το τι θα μας προκαλέσει μια απλή ντομάτα ή ένα κοτόπουλο; Κι όμως! Γιατί αν η ντομάτα έχει δεχτεί περίεργη ένεση για να αναπτυχθεί γρηγορότερα ή το κοτόπουλο μεγάλωσε τεχνητά ή και τρώγοντας άλλα κοτόπουλα, τότε πώς να είμαστε ξέγνοιαστοι;
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου