Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, την ατελείωτη κίνηση στους δρόμους και ένα μικρό ερωτικό καβγαδάκι με το σύντροφο συνειδητοποιείς πως πρέπει επειγόντως να καλέσεις τις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου, για να σου βρουν έναν ψυχολόγο-ψυχαναλυτή. Αλλά τελευταία στιγμή θυμάσαι πως είναι Παρασκευή απόγευμα, τα μαγαζιά ανοιχτά, έχεις κάποια μετρητά στο πορτοφόλι και αποφασίζεις τελικά να κάνεις shopping therapy!
Λίγο πριν τις 9 είσαι έτοιμη να βάλεις τα κλάματα, τα νεύρα σου έχουν γίνει κουρέλι και παίρνεις τελικά τις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου, για να σου βρουν έναν ψυχολόγο-ψυχαναλυτή! Τι μεσολάβησε όμως κι έφτασες σε αυτή την κατάσταση; Μια γρήγορη ματιά στις...
ταινίες της δεκαετίας του ’50 και τα εξώφυλλα των περιοδικών εκείνης της εποχής μπορούν να σου δώσουν την απάντηση.
Οι γυναικείες φιγούρες που μεσουρανούσαν στο Χόλυγουντ ήταν αυτές της Marilyn Monroe και της Rita Hayworth. Όσο για τα την Ελλάδα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο και είχε ήδη αρχίσει να προκαλεί αίσθηση στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Πέρα από το επάγγελμα, το ταλέντο και την ομορφιά, οι τρεις αυτές ηθοποιοί μοιράζονταν ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό: τις πλούσιες καμπύλες που λικνίζονταν φιλήδονα κάτω από τα στενά ταγιέρ κι έκαναν τον ανδρικό πληθυσμό να παραληρεί!
Έξι δεκαετίες πριν η Monroe, η Hayworth και η Βουγιουκλάκη θα πρέπει να φορούσαν το Μedium... μόνο που στις μέρες μας η βιομηχανία της μόδας έχει συρρικνώσει τα ρούχα, το Medium έχει γίνει Large, το Large XLarge, το Small Medium κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, θα φορούσαν το νούμερο 48 και θα τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρουν μια εντυπωσιακή τουαλέτα που να τους χωράει, καθώς όλα τα ατελιέ των σχεδιαστών σε Μιλάνο και Νέα Υόρκη έχουν ρούχα με νούμερα ως το 46!
Αν λοιπόν έχεις διαστάσεις... μεσογειακές με πλούσιο στήθος και έντονους γοφούς, μη σε προβληματίζει που δε μπορείς να βρεις φούστα ή πουκάμισο της προκοπής, ούτε να προσπαθείς να δώσεις απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα: μίκρυναν τα νούμερα ή μήπως εγώ πάχυνα; Τίποτα δεν είναι όπως παλιά, πόσο μάλλον τα ανδρικά και γυναικεία πρότυπα ομορφιάς.
Το αστείο βέβαια είναι ότι σύμφωνα με έρευνες το μέσο βάρος των γυναικών τα τελευταία 60 χρόνια έχει αυξηθεί, ενώ το μέσο βάρος των μοντέλων που ποζάρουν στα περιοδικά μόδας έχει μειωθεί! Οι άνθρωποι της Δύσης παχαίνουν όλο και περισσότερο και όμως... η γενικότερη αντίληψη για το τέλειο σώμα θέλει τις γυναίκες να αδυνατίζουν και τους άνδρες να φουσκώνουν!
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νευρικές ανορεξίες, βουλιμίες, φάρμακα και αναβολικά, ωστόσο υπάρχει φως στο τούνελ καθώς μετά την Aguilera, τη Gisele και την Penélope Cruz, φαίνεται πως η Jennifer Lopez, η Shakira και η Βeyoncé κερδίζουν το έδαφος με τη ζουμερή σιλουέτα τους. Έχουν ήδη κατακτήσει μία θέση στο πάνελ των πιο σέξι γυναικών του πλανήτη! Γιατί όχι κι εσύ;

http://www.actclick.com/site/articlePages/mainArticle_891.aspx





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου