Για 30 cupcakes θα χρειαστείτε
Για τα cupcakes
300 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
450 γρ. αλεύρι
5 αυγά
250 γρ. γάλα εβαπορέ
15 γρ. baking powder
3 βανίλιες
Για την γέμιση της...
κρέμας σαμπάνιας
250 γρ. σαμπάνια(ή γλυκό αφρώδες κρασί)
250 γρ. γάλα
90 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν-φλαουρ
1 αυγό
2 κρόκους
Για την επικάλυψη(frosting) βουτυρόκρεμας σαμπάνιας
300 γρ. βούτυρο
250 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν-φλαουρ
10 κ.σ. σαμπάνια
Ετοιμάζετε τα cupcake και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζετε τη γέμιση της σαμπάνιας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με τη σαμπάνια και τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό με τους κρόκους και το κορν-φλαουρ. Ρίχνετε λίγο από το ζεστό μίγμα του γάλακτος
να διαλυθεί το κορν-φλαουρ καλά.
Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο κατσαρολάκι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει
η κρέμα, σε χαμηλή φωτιά.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο(για να μην πιάσει κρούστα επάνω).
Γεμίστε τα cupcakes σας. Η κρέμα βγαίνει αρκετή και θα σας περισέψει, αλλά είναι νοστιμότατη και σκέτη!!
Ετοιμάζουμε το frosting.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
Σε μπολ διαλύουμε το κορν-φλαουρ με λίγο ζεστό γάλα.
Ρίχνουμε το κορν-φλαουρ στο κατσαρολάκι και
ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την ΚΡΥΑ κρέμα που φτιάξαμε με το κορν-φλαουρ,
και χτυπάμε αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει αφράτη και γυαλιστερή. Στην αρχή μπορεί να σας φαίνετει ότι "κόβει", αλλά συνεχίστε το
χτύπημα, θα "στρώσει". Στο τέλος πρόσθετουμε τη σαμπάνια μας.
Βάζουμε σε κορνέ με μια μύτη με σχέδια -αν θέλετε μπορείτε και να βάψετε με λίγο κίτρινο την κρέμα σας- και γαρνίρουμε με γυαλιστερές μπιλίτσες!
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου