Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

To body kai face piercing στην Ελλάδα, έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι λόγοι που μπορεί να ωθήσουν κάποιον να κάνει piercing είναι κυρίως, λόγοι αισθητικής, άσχετα αν μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν άσχημο έως αηδιαστικό:), λόγοι θρησκευτικοί, πνευματικοί ακόμα και λόγοι σεξουαλικής ικανοποίησης.
Το piercing έχει τις ρίζες του πολύ βαθιά, κάπου διάβασα για 6ο και 7ο αιώνα π.Χ?
Η προσωπική μου γνώμη είναι, πως άμα σου αρέσει γιατί να μην το κάνεις; Ότι λόγο και να έχεις αν εσύ το βρίσκεις όμορφο κάντο αλλά πρόσεξε το ποιος θα σου το κάνει. Θα πρέπει να βρεις κάποιον με καλή φήμη και κάποιον που να ξέρεις ότι ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής γιατί το piercing δεν παύει να είναι ανοιχτή πληγή στο σώμα σου, που σημαίνει πως είσαι υποψήφιος/α για πολλών ειδών μολύνσεις. Από την στιγμή που θα το κάνεις θα πρέπει να το καθαρίζεις σχολαστικά και να ακολουθήσεις όλες τις οδηγίες που θα σου υποδείξει το άτομο που σου έκανε την τρύπα.
Αν θα πονέσεις;
Αυτό εξαρτάται από το σημείο που θα το κάνεις. Ο πόνος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Προσωπικά επειδή έχω και τατουάζ αλλά και piercing, δεν πονέσα ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, αλλά έχω δει φίλους να κλαίνε ή να λιποθυμούν από τον πόνο. Τώρα από τον πόνο η από τον φόβο, θα σε γελάσω χεχε.
Το κόσμημα, σκουλαρίκι που θα χρησιμοποιήσει ο ειδικός, μόλις τελειώσει την διαδικασία θα πρέπει να είναι από τιτάνιο για να μην πάθεις καμιά αλλεργία από το μέταλλο. Συνήθως, τα κοσμήματα από nikel είναι εκείνα που μπορεί σε μερικούς ανθρώπους, να προκαλέσουν αλλεργία.
Αν θα το μετανιώσεις;
Στατιστικά ναι..
Οι επιπλοκές που έχουν αναφερθεί περιλαμβάνουν:
Μολύνσεις από σταφυλλόκοκο, στρεπρόκοκκο και ψευδομονάδες. Καλό θα ήταν αν είσαι διαβητικός ή αν πάσχεις από κάποια καρδιακή πάθηση να αποφεύγεις τέτοιες μεθόδους. Κάπου διάβασα πως μία διαβητική γυναίκα στην Ινδία "έχασε" το στήθος της από μόλυνση, ύστερα από piercing στην θηλή:(
Το piercing και ειδικά όταν γίνετε με μεγάλη βελόνα, στις πιο πολλές φορές αφήνει ουλή. Κάποτε είχα κάνει piercing στο κάτω χείλος και τώρα που δεν φοράω πια το σκουλαρίκι έχω ένα υπέροχο σημάδι - τρύπα λολ. Στην μύτη επίσης ένα άλλο σημάδι αλλά μικρότερο.
Αν δεν φοράς το κατάλληλο κόσμημα ή αν αλλάζεις συνέχεια σκουλάρικια σε διαφορετικά μεγέθη και κυρίως, μέχρι να επουλωθεί η πληγή, ετοιμάσου για γολγοθά γιατί με αυτό τον τρόπο εμποδίζεις την φυσιολογική διαδικασία επούλωσης με αποτέλεσμα η πληγή να μην επουλώνεται.


http://aesthetics-soo.blogspot.com/2010/03/piercing.html

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου