Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Οι διαιτολόγοι δεν σταματούν να τονίζουν τη σημασία του αλλά και τις συνέπειες τις έλλειψης του. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σχεδόν το 50% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν τρώνε πρωϊνό γιατί με αυτόν τον τρόπο νομίζουν ότι θα χάσουν βάρος. Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
Ακόμα και ένα κακό πρωινό είναι καλύτερο από την πλήρη απουσία του στο πρόγραμμα μας. Ένα σωστό και ισορροπημένο πρωϊνό μας γεμίζει ενέργεια, προστατεύει (έρευνες έχουν δείξει ότι περιορίζει τον κίνδυνο προσβολής από ισχαιμική καρδιοπάθεια και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2) και μας βοηθά ακόμη και να χάσουμε βάρος (αφού αποτρέπει την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών που θα αγοράζατε απέξω κατά τη διάρκεια της ημέρας).
Τι περιλαμβάνει όμως ένα «σωστό» πρωινό;
Καταρχάς τρόφιμα που προετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα γιατί ο χρόνος μας το πρωί είναι περιορισμένος. Επίσης φροντίστε τα τρόφιμα αυτά να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αλάτι αλλά να είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Όπως έχουμε πει και για τα υπόλοιπα γεύματα έτσι και το πρωϊνό θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων :




Τρόφιμα ολικής αλέσεως και υδατάνθρακες για ενέργεια (δημητριακά, ψωμί ολικής αλέσεως κτλ)
Φρούτα για βιταμίνες ή φυσικό χυμό φρούτων. Πρόταση: Κάντε μια φρουτοσαλάτα και ανακατέψτε την με γιαούρτι και μούσλι!
Πρωτεΐνες για ενέργεια με μεγαλύτερη διάρκεια και έλεγχο της όρεξης (γάλα, γιαούρτι, cottage cheese, αβγά).


http://www.moda.gr/2008-12-10-14-13-17/402-2009-02-28-15-18-31




---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου