Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η πρώτη μέρα δίαιτας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που μπορούν να πιέσουν τον εαυτό τους και μπορούν να κάνουν μια προγραμματισμένη αρχή, ενώ στο άλλο άκρο είναι αυτοί που η πίεση για οποιαδήποτε προσπάθεια μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων πρέπει να κάνει την αρχή όταν θα έχει την...

καλή διάθεση να ξεκινήσει. Βέβαια υπάρχουν και όσοι βρίκονται στο μέσον των δύο αυτών κατηγοριών. Οι οποίοι πρέπει να πιστούν να κάνουν την αρχή και μετά μπορούν να μπουν σε ένα πρόγραμμα.

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Η αποφαση του κάθε ένα για το πότε θα κάνει το πρώτο βήμα είναι δικιά του επιλογή. Παρακάτω παραθέτουμε 3 τρόπους.

1Ος ΤΡΟΠΟΣ: από Δευτέρα- όπως την δίαιτα. Ο τρόπος αυτός είναι αρκετά πιεστικός και πολύ προγραμματισμένος. Τι θα γίνει όμως εάν την Δευτέρα δεν έχουμε όρεξη, δεν έχουμε και την καλύτερη υγεία ή αν συμβεί κάτι όπου ακυρώσει την μεγάλη αρχή μας; Μάλον η έναρξη του προγράμματος άσκησης ή και οποιουδήποτε προγράμματος μετατίθεται για την Τρίτη. Βέβαια η κατάλληλη δικαιολογία για να αναβληθεί και την Τρίτη δεν θα αργήσει να βρεθεί καθώς είναι πολύ κοντά στην Δευτέρα και δεν έχουμε ξεπεράσει την εξάντληση ή την μικρή ίωση. Και πάει λέγοντας. Εάν φτάσουμε στην επόμενη και την μεθεπόμενη Δευτέρα οι ελπίδες για μια καλή αρχή εξανεμίζονται. Και μάλλον εξανεμίζονται γενικότερα οι ελπίδες γενικότερα για την αρχή. Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός χωρίς να γίνεται αυτή η πολυπόθητη έναρξη του προγράμματος όλη αυτή η διαδικασία γίνεται βάρος που μεγαλώνει σταδιακά και το βλέπουμε σαν μεγάλη αγγαρεία. Αρα όσο το αφήνουμε τόσο πιο δύσκολο να ξεκινήσουμε και τόσο χάνουμε την καλή μας όρεξη. Αν επιλέξουμε λοιπόν αυτόν τον τρόπο λέμε Δευτέρα και ξεκινάμε Δευτέρα.

2ος ΤΡΟΠΟΣ: ο δεύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσουμε με την καλή μας διάθεση. Η καλή μας διάθεση μπορεί να μας έρθει οποιαδήποτε στιγμή. Εάν σας έρθει τώρα για παράδειγμα δεν πρέπει να αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Παρατήστε το ίντερνετ και βγείτε έξω για περπάτημα για τα πρώτα 10-15 λεπτά. Ας εκμεταλλευτούμε τον κάθε ενθουσιασμό! Δεν είναι πολύ δύσκολο. Το εδώ και τώρα είναι το καλύτερο. Αν το κάνατε μπράβο σας. Αν δεν το κάνατε διαβάστε το κείμενο και κάντε το μετά. Το πρόβλημα που εμφανίζεται σε αυτό τον τρόπο έναρξης είναι και πάλι η βαρεμάρα. Ή το ότι δεν είμαστε σε θέση να βαθμολογήσουμε την επιθυμία μας για το τώρα. Έτσι ενώ έχουμε την καλή διάθεση αυτή τη στιγμή η οποία μπορεί και να μην είναι η μέγιστη νομίζουμε ότι θα την έχουμε και σε λίγο. Αλλά όσο περνάει η ώρα βαραίνουμε περισσότερο στον καναπέ. Αρπάξτε λοιπόν την ευκαιρία λίγης καλής διάθεσης και περπατήστε λίγα λεπτά. . Μπορεί και να μην χρειαστεί να διαβάστε άλλο από το κείμενο γιατί το περπάτημα έγινε κιόλας τρόπος ζωής με το να τσακώσετε τη στιγμή της καλής διάθεσης και να ξεκινάτε.

3ΟΣ ΤΡΟΠΟΣ: ο συνδυασμός των παραπάνω δύο. Ο τρόπος αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ο ποιο αποτελεσματικός για να γίνει η αρχή αλλά και για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα ως προς το αποτέλεσμα. Είναι πολύ απλός βάζουμε ένα χρονικό όριο για να γίνει η πολυπόθητη αρχή. Για παράδειγμα από Δευτέρα έως Τετάρτη. Το χρονικό αυτό περιθώριο δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό. Λέμε λοιπόν ότι από την Δευτέρα έως την Τετάρτη όταν θα μου έρθει η καλή διάθεση θα ξεκινήσω τη γυμναστική. Βέβαια και σε αυτήν την περίπτωση όπως στον 2ο τρόπο πρέπει να αρπάξουμε την κατάλληλη ευκαιρία της καλής θέλησης. Πολλές φορές σαν γνήσιοι έλληνες τα αφήνουμε όλα για την τελευταία στιγμή. Αυτή η περίπτωση μας γυρνάει στον πρώτο τρόπο του καλού προγραμματισμού. Άρα αν δεν μπορούμε να βρούμε την καλή διάθεση το αφήνουμε για αρχή τουλάχιστον στο προγραμματισμένο. Πάντως όσο προχωράει ο καιρός καλό θα είναι να εφαρμόζουμε όλο και περισσότερο τον τρίτο τρόπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ..

1. Πάρα πολύς κόσμος αναφέρει ότι θέλει πολύ να ξεκινήσει κάποιο τρόπο γυμναστικής, διατροφή και να αλλάξει τον τρόπο ζωής του προς το υγιέστερο αλλά δεν έχει χρόνο. (Μεγάλη δικαιολογία!!!). όλοι έχουμε χρόνο για 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα φυσικά οι περισσότεροι το αποφεύγουμε με την δικαιολογία ότι συνήθως βιαζόμαστε . Αν μπορέσουμε να βάλουμε το περπάτημα στην καθημερινότητά μας πχ για να πάμε στη δουλειά μας, στο περίπτερο, στα μαγαζιά μπορούμε να γλιτώσουμε από την ανάγνωση όλου αυτού του βιβλίου. 30 λεπτά καθημερινό περπάτημα είναι αρκετά.

2. Δεν αισθάνομαι καλά... μπορεί και είναι απολύτως φυσιολογικό να ην έχουμε πάντα την διάθεση και την ενεργητικότητα για να περπατήσουμε. Πάντως εάν η κατάσταση αυτή συνεχίζεται για πολύ καιρό και μετά από ιατρικές εξετάσεις οι οποίες δεν δείχνουν τίποτα το πρόβλημα είναι καθαρά ψυχολογικό. Η καλύτερη θεραπεία σε αυτή την περίπτωση είναι η ομοιοπαθητική. Δηλαδή η άσκηση!! Έτσι με την κίνηση και την δραστηριοποίηση μπορούμε να βρούμε την χαμένη μας ενέργεια.

3. Δεν έχω παρέα για άσκηση. Μα δεν χρειάζεται να έχουμε παρέα για τα πάντα. Άλλωστε ένα μισάωρο αποκλειστικά για τον εαυτό μας προσφέρει τον χρόνο για να καθαρίσουμε το μυαλό μας από αυτά που μας απασχολούν. Πολλές φορές είναι καλύτερο η μοναχική άκσηση.
4. Ο καιρός. Πάρα πολλές διακαιολογίες μπορούν να βασιστούν στον καιρό. Έχει κρύο, έχει ζέστη, βρέχει, χιονίζει, φυσάει κτλ. Όμως μη γελιόμαστε στην Ελλάδα που ζούμε ο καιρός είναι λίγες φορές το χρόνο πολύ άσχημος που δεν θα επιτρέψει να βγούμε απο το σπίτι για ένα περίπατο. Η κινητήριος δύναμη είναι πάντα η καλή διάθεση





follow us


http://adynatisma.blogspot.com/2008/10/blog-post.html

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου