Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Όλο και συχνότερα σκέφτεσαι «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;» ή μήπως όταν ακούς για μωρά αλλάζεις πεζοδρόμιο; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, το σίγουρο είναι πως αν είσαι έγκυος, θέλεις να...
το ξέρεις ΤΩΡΑ! Όπως είναι γνωστό ο πιο έγκυρος τρόπος για να το μάθεις είναι μια απλή εξέταση αίματος επιπέδου Β. Αν πάλι, φοβάσαι τις βελόνες, εμείς σου δίνουμε 17 απλά «σημάδια» που θα πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες… Λαχανιάζεις
Τώρα τελευταία νιώθεις την ανάσα σου να κόβεται ακόμα κι αν ανέβεις μόλις 5 σκαλιά; Είναι σημάδι ότι ίσως είσαι έγκυος, μιας και το έμβρυο χρειάζεται οξυγόνο. Μάλιστα, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει, πιέζει τους πνεύμονες και το διάφραγμα, άρα το λαχάνιασμα επιδεινώνεται.

Πρησμένο στήθος
Πήγες να φορέσεις το σουτιέν σου κι αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι ένα νούμερο μεγαλύτερο; Ίσως δεν είναι η ιδέα σου, αφού, αν είσαι έγκυος, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις όλη την περιοχή πρησμένη κι ευερέθιστη. Μάλιστα, στις εγκύους, συνήθως οι φλέβες γύρω από το στήθος πρήζονται και οι θηλές σκουραίνουν αρκετά.

Κόπωση
Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη χωρίς να έχεις κάνει κάτι το ιδιαίτερο; Δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις ούτε μια σελίδα πριν κοιμηθείς, ενώ παλιότερα μπορούσες να ξενυχτήσεις διαβάζοντας ολόκληρους τόμους; Τότε, μάλλον κάτι τρέχει. Το αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης είναι πολύ συχνό στις εγκύους κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Μην ανησυχείς όμως, τα «συμπτώματα» υποχωρούν στις αρχές του δεύτερου τριμήνου.

Πρωινή Ναυτία
Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να έχουν συμπτώματα ναυτίας μόλις συμπληρώσουν τις 6 εβδομάδες κύησης. Σε άλλες γυναίκες όμως, τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν αρκετά νωρίτερα. Τα άσχημα νέα είναι ότι, παρ’ όλο που λέγεται «πρωινή ναυτία», μπορεί να σε επηρεάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα καλά νέα είναι ότι υποχωρεί μόλις μπεις στο δεύτερο τρίμηνο. Ως τότε απλά κάνε λίγη υπομονή, και επίλεξε τροφές που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα όπως π.χ. τα κρακεράκια

Συχνοουρία
Τον τελευταίο καιρό, δεν πέρασε ούτε ένα βράδυ που να μην ξύπνησες προκειμένου να επισκεφτείς την τουαλέτα; Η «ανεξήγητη» συχνουρία ίσως έχει την απλή εξήγηση ότι είσαι έγκυος. Κατά την εγκυμοσύνη ο οργανισμός μας παράγει περισσότερα υγρά. Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι καθώς το έμβρυο μεγαλώνει, η συχνοουρία, επιδεινώνεται, αφού πιέζεται η ουροδόχος κύστη. Αν είσαι στ’ αλήθεια έγκυος το μπάνιο θα είναι το αγαπημένο σου μέρος για πολλούς μήνες…
Πονοκέφαλος
Σε πολλές εγκύους ο πονοκέφαλος είναι μια συχνή «παρενέργεια». Πρόσεχε μην καταναλώνεις τα παυσίπονα σαν καραμέλες, γιατί αν είσαι έγκυος μπορεί να βλάψουν το έμβρυο
Πόνοι στη μέση
Έχεις παρατηρήσει ότι αισθάνεσαι πόνο χαμηλά στη μέση ενώ ποτέ παλιότερα δεν είχες τέτοια προβλήματα; Οι έγκυες πολύ συχνά έχουν πόνους στη μέση, αφού «ανοίγουν» οι σπόνδυλοι. Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι πόνοι εντείνονται καθώς θα παίρνεις βάρος, γι’ αυτό… υπομονή!

Κράμπες
Είναι το κυκλοφορικό σου ή είσαι όντως έγκυος; Αν, πάντως, παθαίνεις συχνά κράμπες χαμηλά στην κοιλιά μην το αγνοήσεις μιας και μπορεί αυτό που νιώθεις σαν «κράμπα» να είναι το τέντωμα της μήτρας από το έμβρυο.

Λιγούρες ή αποστροφή
Σε έχει πιάσει μια μανία κι όλο θέλεις κάτι να τρως; Ενώ παλιά τα ψάρια ήταν το αγαπημένο σου φαγητό, τώρα ανακατεύεσαι και μόνο στη σκέψη; Είναι πολύ πιθανό αυτές οι αλλαγές στη διατροφή σου να είναι σημάδι εγκυμοσύνης.

«Φούσκωμα»
Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έβαλες το αγαπημένο σου τζιν, σήμερα δε μπορείς να κουμπώσεις ούτε το δεύτερο κουμπί; Αισθάνεσαι αδικαιολόγητα πρησμένη; Ίσως φταίει η προγεστερόνη, η οποία αυξάνεται εξ αιτίας της εγκυμοσύνης και εμποδίζει τη σωστή πέψη.
Κυκλοθυμική διάθεση
Εκεί που είσαι μες την καλή χαρά αισθάνεσαι χάλια και κλαίς χωρίς λόγο; Όχι, δεν τρελάθηκες αλλά ίσως είσαι έγκυος. Οι απότομες αλλαγές στη διάθεση είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις εγκύους μιας και γίνεται «πάρτυ» ορμονών στον οργανισμό τους…
Δέκατα
Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται ελαφρώς τις ημέρες που έχουμε ωορρηξία, μέχρι και 2 εβδομάδες αργότερα, όταν ξεκινά η έμμηνος ρύση. Αν η θερμοκρασία του σώματός σου παραμένει αυξημένη για περισσότερες από δύο εβδομάδες είναι πολύ πιθανό να είσαι έγκυος. Μάλιστα, κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες έχουν δέκατα.
Οξυμένη όσφρηση
Μπαίνεις στο σπίτι της φίλης σου και καταλαβαίνεις ότι χθές τηγάνιζε ψάρια; Καταλαβαίνεις ότι ο διπλανός σου στο μετρό μασάει τσίχλα με γεύση μέντα; Αν η όσφρηση σου είναι τόσο οξυμένη που αισθάνεσαι σαν τον …σούπερμαν, τότε θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης.
Ζαλάδες ή λιποθυμία
Αν γράφαμε διαγώνισμα για τα σημάδια της εγκυμοσύνης αυτό θα ήταν στα sos. Αν δε συντρέχει κάποιος άλλος λόγος υγείας τότε είσαι έγκυος 100%. Στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης, είναι πολύ συχνό φαινόμενο η πτώση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και η υπόταση που προκαλούν ζαλάδες και ξαφνικές λιποθυμίες. Φρόντισε να τρέφεσαι σωστά, να πίνεις πολλά υγρά και όλα θα πάνε καλά.

«Ψευδο-περίοδος»
Μήπως την τελευταία φορά που «αδιαθέτησες» παρατήρησες κάτι περίεργο; Αν σε «επισκέφτηκαν οι Ρώσοι» νωρίτερα από ότι περίμενες και η αιμορραγία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό, το αίμα που είδες να είναι ουσιαστικά από το γονιμοποιημένο ωάριο που προσκολλήθηκε στο τοίχωμα της μήτρας. Ακόμα δεν κατάλαβες; Είσαι έγκυος !
Τέλος, αν ο κύκλος σου είναι σαν καλοκουρδισμένο ρολόι κι έχεις «καθυστέρηση», καλύτερα να πάρεις ένα τεστ εγκυμοσύνης από το φαρμακείο. Βέβαια, πρέπει να ξέρεις πως αν είναι οι πρώτες μέρες κύησης, το τεστ μπορεί να δείξει λάθος αποτελέσματα, δηλαδή να βγει αρνητικό, ενώ στην πραγματικότητα είσαι έγκυος (το αντίθετο δε συμβαίνει ποτέ!).
Ο μόνος τρόπος να σιγουρευτείς, αν είναι πολύ αρχή της κύησης, είναι με μια εξέταση αίματος στο μικροβιολόγο. Εμείς σου δώσαμε όλα τα σημάδια για το πότε είναι η ώρα να τον επισκεφτείς.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου