Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Είναι δεδομένο πως το πέρασμα του χρόνου επιδρά αρνητικά στα βαμμένα μαλλιά, κάνοντας το χρώμα πιο...
θαμπό, ωστόσο υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορούν να καθυστερήσουν αυτή τη φθορά και να κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν υπέροχα και φρεσκοβαμμένα για μεγαλύτερο διάστημα.
Πρώτα απ’ όλα τα σαμπουάν που είναι ειδικά για βαμμένα μαλλιά δεν υπάρχουν τυχαία. Έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύουν το χρώμα των μαλλιών σας και να μην το αφήνουν να ξεθωριάσει.
Βέβαια, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να λούζεστε παραπάνω από 3 φορές την εβδομάδα και αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο σαμπουάν για πιτυρίδα ή ξηροδερμία να το εφαρμόζετε μόνο στο τριχωτό της κεφαλής και να λούζετε τα μαλλιά σας με ένα ειδικό σαμπουάν για προστασία του χρώματος.
Ποτέ μην παραλείπετε την εφαρμογή του αντίστοιχου conditioner για βαμμένα μαλλιά, ενώ συνιστάται να κάνετε και μια μάσκα θρέψης και λάμψης μια φορά την εβδομάδα.
Επειδή, πέρα από την τρίχα, η βαφή μαλλιών ταλαιπωρεί και το τριχωτό της κεφαλής σας, καλό θα ήταν να κάνετε απαλό μασάζ με το υγρό που περιέχουν οι κάψουλες βιταμίνης Ε, έτσι ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση.
Επιπλέον, καθώς κάνετε το μασάζ στο τριχωτό μπορείτε να συνεχίσετε απλώνοντας το έλαιο και στα μαλλιά σας.
Αποφύγετε τη συχνή χρήση προϊόντων styling, τα οποία έχουν την τάση να απομακρύνουν πιο εύκολα το χρώμα από την τρίχα σας ή χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα styling για βαμμένα μαλλιά.
Όπως το σώμα και το πρόσωπο σας έχουν ανάγκη από αντιηλιακή προστασία, το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά σας.
Προστατέψτε τα λοιπόν από την έντονη ηλιοφάνεια με ειδικά προϊόντα αντιηλιακής προστασίας για τα μαλλιά, τα οποία δημιουργούν μια ασπίδα και δεν επιτρέπουν στην ηλιακή ακτινοβολία να προκαλέσει οξείδωση του χρώματος και θαμπάδα.
Τέλος, αν θέλετε μπορείτε την ώρα που λούζεστε να κάνετε μια απλή και γρήγορη μάσκα μαλλιών που θα διώξει την θαμπάδα.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τη σκόνη μιας ασπιρίνης, να την αναμείξετε με μια κουταλιά από το σαμπουάν σας και να λουστείτε κανονικότατα.
Με αυτό τον τρόπο, το βασικό συστατικό της ασπιρίνης, που είναι το σαλικυλικό οξύ θα απομακρύνει πλήρως τα κατάλοιπα του styling και το σμήγμα από τα μαλλιά σας, χωρίς να φθείρει την τρίχα.
beautetinkyriaki.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου