Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τις προάλλες πέταξα την αγαπημένη μου φόρμα-παντελόνι. Ήταν μία γκρι, βαμβακερή και πάρα πολύ φαρδιά φόρμα, που μου είχαν φέρει δώρο πριν από πάάάάάρα πολλά χρόνια από το εξωτερικό. Την είχα λιώσει, περιττό να σας πω. Τη φόραγα παντού και συνέχεια. Πλύνε-βάλε, που λένε κι οι παλιοί. Είχε και μια άσπρη στάμπα από χλωρίνη πάνω, τεράστιας συναισθηματικής αξίας. Ήρθε όμως η μάνα την προηγούμενη εβδομάδα και αφού με κατσάδιασε για τα καλά που τη φόραγα, τύπου «Δε ντρέπεσαι ολόκληρη γυναίκα να κυκλοφορείς με το...
ξεντέρι, τόσα χρόνια πια έλεος!», με εξανάγκασε να την πετάξω.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η φόρμα που είχε συναισθηματική αξία για εμένα. Έχω στη ντουλάπα μου 3-4 κομμάτια που δε θέλω να τα αποχωριστώ με τίποτα. Δεδομένων λοιπόν και των συνθηκών που διανύει η χώρα μας (πρωτότυπο, θα μου πείτε, αλλά τί να κάνεις;), άρχισα να σκέφτομαι τρόπους για να συντηρήσω τα ρούχα μου, ώστε να τα διατηρήσω στη ντουλάπα και όχι στον σκουπιδοτενεκέ, για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό. Γιατί το να μην τα φοράω δεν παίζει. Ακούστε λοιπόν κι εσείς και επωφεληθείτε:

Ρούχα που έχουν γαριάσει
Τα λευκότερα λευκά, που έλεγε και η διαφήμιση (για όσους από τους συνομηλίκους μου θυμούνται) τα πετυχαίνεις με πολύ υψηλή θερμοκρασία στην πλύση -90 και βάλε-, μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού και μια δόση λευκαντικού. Αν τα ρούχα σας παρολ’ αυτά πρόφτασαν και γάριασαν, δε χρειάζεται να τα πετάξετε. Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες και τα πλύνετε έτσι κάμποσες φορές, το λευκότερο λευκό τους θα επανέλθει.

Ρούχα που έχουν «πιει»

Μη σας πιάνει πανικός! «Ήπιε-ξήπιε». Μόλις το βγάλετε από το πλυντήριο και αντιληφθείτε πως το μέγεθός του από Μ έγινε ΧΧS, απλά τεντώστε το όσο γίνεται, βάλτε ένα βαρύ επίπεδο αντικείμενο από πάνω του και αφήστε το να στεγνώσει. Θα επανέλθει. Αυτό βέβαια λειτουργεί περισσότερο με τα βαμβακερά ρούχα και τα τζην, όμως αυτά είναι που συνήθως «πίνουν» κιόλας. Χικ!
Φροντίστε τα αγαπημένα σας τζην

Αυτό που φθείρει τα τζην παντελόνια είναι το στύψιμο στο πλυντήριο. Αν λοιπόν πλένετε τα τζην παντελόνια σας στο χέρι με χλιαρό νερό και τα κρεμάτε ανάποδα για να στεγνώσουν, τότε και θα φθαρούν πολύ αργότερα και το χρώμα τους δε θα ξεθωριάσει. Ειδικά αν το αγαπημένο σας τζην έχει τρύπες, ξέφτια και ξεπλύματα (σαν αυτά που είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια) θα πρέπει να είσαστε σούπερ προσεκτικοί!

Μη βάζετε τα αγαπημένα σας ρούχα σε κίνδυνο

… Και όταν λέω «κίνδυνο» δεν εννοώ «απομακρύνετε κοφτερά αντικείμενα», αλλά και πάλι, μην τα βάζετε στο πλυντήριο. Το οποίο κατά τα άλλα είναι μια πολύ σπουδαία και χρήσιμη εφεύρεση, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πώς θα βγει η αγαπημένη σου π.χ. μπλούζα από αυτό. Ειδικά αν είναι κατασκευασμένη από κάποιο ντελικάτο ύφασμα ή έχει έντονη απόχρωση. Στο χέρι και πάλι στο χέρι. Πατροπαράδοτα πράγματα.
Παππούτσια… brand new!

Φροντίστε το αγαπημένο σας ζευγάρι παππούτσια αγοράζοντας απλά από το σούπερ μάρκετ μια ειδική κρέμα-λοσιόν-whatever που τα στεγανοποιεί και άλλη μία που επαναφέρει το χρώμα τους. Μόλις λοιπόν τα παππούτσια σας αρχίσουν να δείχνουν σημάδια ταλαιπωρίας, καθαρίστε τα με ένα νωπό πανάκι και βάλτε τους την κρέμα-λοσιόν-whatever. Αφήστε τα να στεγνώσουν και θα δείτε πώς θα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση στο πι και φι!

Κάλτσες και καλσόν

Για τις κάλστες πραγματικά δεν ξέρω τί να σας πω, πέραν του να μάθετε να τις μαντάρετε. Φαντάζομαι όμως πως εσείς, που είσαστε φυσιολογικοί άνθρωποι, δεν έχετε καμία κάλτσα που να θεωρείτε αγαπημένη. Εγω βέβαια έχω. Και τη μαντάρω όποτε χρειαστεί. Με τα καλσόν όμως εμείς οι γυναίκες έχουμε μεγάλη αγάπη. Για να τα συντηρήσετε λοιπόν σε καλή κατάσταση το κόλπο είναι το εξής: Αμέσως μόλις δείτε τον πρώτο ύπουλο πόντο, που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικό σιδηροδρομόποντο, πάρτε ένα διάφανο μανό και αρχίστε το πασάλειμα. Το μανό θα σταματήσει αμέσως τον πόντο και θα διασφαλίσει τόσο την αξιοπρέπειά σας όσο και τον χρόνο ζωής του καλσόν.


http://www.fashion-world.gr/blog/2011/11/09/%CE%AD%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%81/

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου