Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τι διαφορά μπορεί να κάνει μία ημέρα στη ζωή και την υγεία σας; Κι όμως, κάνοντας μικρές κινήσεις μέσα στη μέρα, μπορείτε να τονώσετε τον οργανισμό σας και να προλάβετε προβλήματα.30' Για να προλάβετε τις ιώσεις
Τα καθαρά χέρια είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να μειώσετε τις πιθανότητες να «κολλήσετε» κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Οι ιοί της γρίπης και του...
κρυολογήματος, που συχνά μεταφέρονται μέσω των χεριών, μπορούν να επιβιώσουν κάποιες ώρες στο τηλέφωνο, το πληκτρολόγιο, τα πόμολα. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα χέρια (μην ξεχνάτε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια) και να μην αγγίζετε με αυτά το πρόσωπό σας. Mην ξεχνάτε, όμως, ότι το σαπούνισμα είναι αποτελεσματικό όταν διαρκεί τουλάχιστον 20-30΄΄.
15' Για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι 600.000 περιστατικά καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να προληφθούν παγκοσμίως κάθε χρόνο, αν περνούσαμε λίγη ώρα στον ήλιο. Αυτό γιατί φαίνεται να υπάρχει μία αντίστροφη σχέση ανάμεσα στον κίνδυνο αυτό και στη συγκέντρωση βιταμίνης D (παράγεται όταν το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο) στο αίμα.
60' Για να ρίξετε την πίεσή σας
Αυτό που γνώριζαν εμπειρικά οι χειροπρακτικοί, τώρα επιβεβαιώνεται με έρευνα. Μάλιστα, έρχεται στο φως και ο μηχανισμός με τον οποίο το μασάζ στον αυχένα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της πίεσης του αίματος. Σύμφωνα με επιστήμονες, τα κύτταρα της περιοχής που λαμβάνει τα σήματα από τον αυχένα συνδέονται με την περιοχή του εγκεφάλου που έχει ζωτική σημασία για τον έλεγχο αυτόματων λειτουργιών, όπως η κυκλοφορία του αίματος.
3' Για να προστατέψετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα
Το συστηματικό βούρτσισμα των δοντιών και η χρήση οδοντικού νήματος συμβάλλουν, εκτός των άλλων, στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακών νοσημάτων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πιθανότερη εξήγηση είναι ότι όταν τα δόντια δεν καθαρίζονται σωστά, τα βακτήρια της οδοντικής μικροβιακής πλάκας ερεθίζουν τα ούλα και προκαλούν φλεγμονές (ουλίτιδα). Η χρόνια φλεγμονή που δημιουργούν, αποτελεί εστία εισόδου των μικροβίων αυτών στο αίμα, προκαλώντας φλεγμονές σε διάφορα άλλα όργανα, μεταξύ των οποίων και οι αρτηρίες, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης.
5' Για να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου
Ο ένας στους τέσσερις υπερτασικούς δεν γνωρίζει ότι πάσχει από υπέρταση, αφού δυστυχώς το πρόβλημα αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερα συμπτώματα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να μετράτε τακτικά την πίεσή σας, καθώς οι ασθενείς που δεν τη ρυθμίζουν, κινδυνεύουν περισσότερο από τους συνομήλικούς τους που έχουν φυσιολογική αρτηριακή πίεση να πάθουν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια, έμφραγμα του μυοκαρδίου, ανευρύσματα της αορτής και αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων.
3' Για να απαλλαγείτε από τους πονοκέφαλους
Το σιάτσου εφαρμόζεται σε βελονιστικά σημεία του σώματος, με σκοπό την αποσυμφόρηση της ζωτικής ενέργειας του οργανισμού. Μάλιστα, μπορεί να δράσει τόσο προληπτικά όσο και ανακουφιστικά τη στιγμή που πονάτε. Τι μπορείτε να κάνετε; Επιλέξτε το άκρο που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με την πλευρά του κεφαλιού που πονά. Με το δείκτη και τον αντίχειρα του άλλου χεριού, πιέστε κυκλικά για 1΄ τη γωνία ανάμεσα στοδείκτηκαι τον αντίχειρά σας. Εναλλακτικά, ασκήστε πιέσεις για 2΄ σε όλη την περιοχή γύρω από τον καρπό σας, στο σημείο που ενώνεται με την παλάμη.
vita.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου